هیئت بلندپایه میراث فرهنگی و گردشگری هرات در دیدار با مسئولان فرهنگی و گردشگری در مشهد درباره گسترش همکاریها گفتگو کردند.
به گزارش انصار، «مجید خالقنیا» رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، درباره سفر هیئت بلندپایه میراث فرهنگی و گردشگری هرات به مشهد گفت: پیرو دستور رئیس جمهوری و وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و در راستای اجرای برنامههای تحولی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مبنی بر ارتباطات بیشتر با کشورهای همسایه و توسعه دیپلوماسی فرهنگی و توسعه مناسبات دو کشور در حوزه میراث فرهنگی، مرمت آثار و بناهای تاریخی و معیاری سازی، با همت نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات خراسان رضوی زمینه حضور این هیئت در مشهد فراهم شد.
وی افزود در رأس این هیئت محمدی، مدیر ارشد حوزه گردشگری ولایت هرات و رضوانی، مدیر ارشد حوزه میراث فرهنگی حضور داشتند.
خالقنیا اضافه کرد: اعضای هیئت گردشگری هرات ابتدا با سیدجواد موسوی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی، محمدعلی توسلی، مدیرکل امور رفاهی زائران ایالت خراسان رضوی و همچنین معاونان میراث فرهنگی و گردشگری و تعدادی از فعالان حوزه گردشگری این ایالت، در محل موزه بزرگ خراسان دیدار کردند.
سیدجواد موسوی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی ایران در این بازدید، با ارائه گزارشی از وضعیت آثار و بناهای تاریخی، گردشگری و صنایع دستی ایالت بیان کرد: ما در خراسان رضوی 2 هزار و 200 اثر تاریخی، 100 موزه، حدود یکسوم موزیم های ایران و هشت اثر جهانی ثبتشده داریم. همچنین 55 درصد واحدهای اقامتی ایران در مشهد قرار دارد و مشهد عنوان شهر جهانی صنایع دستی گوهرسنگها را بهدست آورده است.
وی همچنین تصریح کرد ایران و افغانستان دو کشور دوست، همسایه و همزبان هستند و ما آمادگی همکاری در ثبت آثار میراث فرهنگی ملموس و ناملموس، ثبت سفره افطار و نوروز بهصورت مشترک را مد نظر داریم. البته پرونده ثبت جهانی آثار معماری دوره تیموری را که بخشهایی از آن در هرات است، در دست اجرا داریم.
موسوی ادامه داد: ما هرات را از خود جدا نمیدانیم، چراکه یکی از شهرهای مهم خراسان بزرگ بوده است، به همین دلیل، برای برگزاری تورهای گردشگری مشترک آمادگی داریم.
رحمتالله گل محمدی، مدیرکل گردشگری ولایت هرات نیز در این دیدار اظهار کرد: ایران و افغانستان دین مشترک دارند و در بسیاری از امور اشتراکهای بسیار دارند. امروز گردشگری در جهان از پردرآمدترین مشاغل است و باید مسئولان رفاه مردم را افزایش دهند تا بتوانند به سفر بروند.
وی افزود: گردشگری از صنعتهای پیشرو در جهان است. در هرات 870 اثر تاریخی وجود دارد که در حال ثبت آنها هستیم و با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی میتوانیم آثار مشترک را ثبت جهانی کنیم.
گلمحمدی اضافه کرد: اکنون در هرات به سبب بالا رفتن ضریب امنیت، گردشگری در حال رونق است و در سال 2023 متقاضی زیادی برای سفر داشتیم. سال گذشته هزار نفر گردشگر از 60 کشور جهان به هرات سفر کردند. امیدواریم این آمار در سال 2024 افزایش یابد.
در پایان این دیدار نیز تنظیم تفاهمنامهای برای انجام فعالیتهای مشترک در دستور کار هر دو نهاد قرار گرفت.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/29634